fbpx

Avantajele unei centrale termice pe lemne

Fie că nu există acces la reţeaua de gaze, fie că este o alternativă preferată la celelalte tipuri de surse de încălzire, aşa cum sunt sobele, o centrală termică pe lemne se va dovedi a fi o investiţie inteligentă pentru locuinţă, din mai multe puncte de vedere. Toate acestea sunt explicate detaliat în informaţiile următoare. Aşadar, iată care sunt principalele avantaje ale unei centrale termice pe lemne!

Folosind o centrală termică pe lemne, se economisesc bani

Făcând o estimare de cost încălzire pe lemne cu centrală, se va constata că această metodă de încălzire a locuinţei este extrem de avantajoasă. În comparaţie cu o sobă, centrala pe lemne consumă o cantitate mai mică de combustibil, adică de lemne. În ceea ce priveşte comparaţia cu o centrală electrică, cea pe lemne iese clar în avantaj din punct de vedere al costurilor implicate cu consumul. Nu în ultimul rând, spre deosebire de preţul gazului, cel al lemnului este cu mult mai scăzut.

Concluzia nu poate fi decât una singură: din punct de vedere al aspectului financiar, centrala pe lemne este cea mai eficientă formă de încălzire a locuinţei, iar un cost încălzire pe lemne cu centrală este mai mic şi decât costul implicat în folosirea sobelor pe lemne în fiecare încăpere din casă.

Utilizatorul se bucură de autonomie completă

Cei care aleg pentru locuinţe centrale termice pe lemne se vor bucura de avantajul de a fi independenţi, deoarece nu au absolut nicio legătură cu furnizorii de agent termic. Încălzirea locuinţei nu va fi afectată de avariile sau lucrările care cauzează întreruperea gazelor sau a energiei electrice, iar acest detaliu este foarte important. Nimic nu este mai neplăcut decât situaţia în care oamenii rămân fără căldură sau apă caldă, ceea ce nu se va întâmpla dacă în casă este montată o centrală pe lemne.

Centrala termică pe lemne oferă un grad ridicat de siguranţă

Pierderile de gaze şi avariile electrice pot cauza daune majore într-o casă, iar aceste riscuri sunt eliminate complet atunci când se folosesc centrale termice pe lemne. Oamenii pot sta liniştiţi, deoarece riscul de explozie, scurtcircuit şi pierdere de gaze este zero. La aceste aspecte se mai adaugă şi faptul că centrala termică pe lemne se montează într-o anexă a casei, ceea ce înseamnă că, indiferent de situaţie, locuinţa nu poate fi pusă în pericol.

Cele mai bune centrale termice pe lemne

În momentul în care se alege o centrală pe lemne trebuie luat în calcul, înainte de orice, raportul calitate-preț. O recomandare foarte bună în acest sens este reprezentată de centralele termice Viadrus, care oferă următoarele avantaje:

  • au un randament ridicat;
  • calitatea funcţionarii este crescută;
  • sunt durabile şi rezistente, fiind fabricate din fontă;
  • funcţionează cu două tipuri de combustibil, lemn sau cărbune.

Utilizatorii pot alege pachete eonomice – centrală pe lemne Viadrus în concordanță cu nevoile pe care le au, având la dispoziţie centrale cu putere utilă care porneşte de la 25 kW şi ajunge până la 49 kW, în funcţie de model. Totuși, datorită probabil raportului cel mai bun performanță . preț, cel mai popular model este pachetul centrala Viadrus 35 kw (Mas-Instal).

O atenţie specială trebuie îndreptată către modelele Viadrus U 22 D, prevăzute cu o uşă a focarului mai mare, ceea ce permite utilizarea de lemne cu diametrul de până la 220 mm. Diametrul mare aduce un avantaj de cost încălzire pe lemne cu centrala, deoarece se reduce dificultatea încălzirii şi creşte calitatea funcţionării.

Translate »