fbpx

Care din aceste stereotipuri de jucător de blackjack eşti tu? Află acum!

Jocul de blackjack este unul foarte special. Aici, toţi pariorii de la masa de joc concurează doar cu dealer-ul ci nu unii împotriva altora. Să fii un jucător bun la blackjack necesită câteva calităţi, gândire abstractă, rapiditate în decizi şi aplicare de diverse strategii. Concluzionam şi spunem doar că jucătorii de blackjack sunt persoane cu caractere puternice care se încadrează în următoarele 5 categorii:

Fluturele social

Un astfel de jucător intră într-un cazino şi ia loc la o masă de blackjack cu un singur scop în minte, acela de a se distra. Şi pentru a face acest lucru nu are la el fonduri mari ci doar suficiente pentru a sta ceva vreme la masa de joc.

Şi în mod cert că nici nu ştie prea multe lucruri despre jocul de blackjack, ca să nu mai vorbim despre aplicarea unor eventuale strategii. Putem să tragem deci o concluzie şi să spunem că majoritatea jucătorilor de blackjack se încadrează în această categorie.

Nu e nimic în neregulă cu asta, un asemenea jucător joacă la instinct şi nu într-un mod elaborat. Tocmai de aceea sunt şi joviali şi este bine să îi ai lângă tine pentru buna dispoziţie pe care în final o răspândesc la întreaga masă de joc.

Vrăjitorul matematicii

Dacă ai fi într-un cazino online, un bonus fără depunere te-ar ajuta să capeţi experienţă la jocul de blackjack. Ai învăţa cum stă treaba cu desfăşurarea jocului, pariurile care se pot pune şi mai ales cotele de câştig.

Dar într-un cazino fizic asemenea facilităţi nu sunt agreate, aşa că trebuie să te bazezi doar pe expertiza pe care o ai. Şi în cazul în care chiar eşti un vrăjitor al matematicii, atunci fie eşti un jucător inteligent de la mama natură fie mai ai un pas şi treci la cariera de jucător profesionist.

Un lucru este clar, nici un jucător care are această tipologie nu joacă pentru a se distra ci numai pentru a câştiga, tocmai datorită acestei însuşiri speciale. Un vrăjitor al matematicii la masa de blackjack va cunoaşte întotdeauna regulile jocului şi se va ridica de la masă întotdeauna cu un avantaj financiar.

Dar există şi reversul medaliei, un asemenea jucător nu este un jucător sociabil, aşa că partea de socializare este inexistentă dacă ţi-ai dori să cunoşti pe unul dintre ei. Şi în final aceştia nu fac decât să încetinească jocul, gândind prea mult la şansele de reuşită pe care le au, lucru care nu place în nici un fel celorlalţi jucători.

Nelly cea nervoasă

O asemenea jucătoare este cel mai uşor de identificat într-un cazino adevărat. Atrage imediat atenţia prin ţinuta ei extravagantă şi se apropie întotdeauna de masa de blackjack cu orice altceva decât cu încredere în forţele proprii.

Jucători cu această tipologie se întâlnesc la fel de frecvent precum cei din categoria de jucători fluturi sociali. Nelly nu ştie să joace şi face o greşeală impardonabilă care o va duce în final la pierderea banilor, nu ştie să ceară ajutorul.

Faptul că este la masa de blackjack se poate datora unei coincidenţe de moment sau poate pentru că tocmai a citit recent ceva despre acest joc. Dar şi Nelly cea nervoasă se poate regăsi în fiecare dintre jucătorii care au acum au ceva experienţă de joc.

De aceea nu trebuie tratată cu indiferenţă ci dimpotrivă, are nevoie să i se dea încredere în forţele proprii explicandu-i regulile de bază ale jocului. Dacă eşti lângă o asemenea tipologie de jucător aminteşte-ţi că într-un anumit timp erai ca ea aşa că nu ezita în a o ajuta să depăşească acest statut prin sfaturile pertinente pe care i le dai.

Numărătorul de cărţi amator

Toată lumea ştie că la un moment dat număratul cărţilor aducea beneficii financiare jucătorilor care stăpâneau această tehnică. Astăzi, dacă personalul de ordine dintr-un cazino se prinde de acest lucru, eşti condus în afara locaţiei şi ţi se interzice accesul ulterior în incintă.

Şi nici nu prea mai ai şanse de câştig cu această strategie, jocul de blackjack foloseşte astăzi cel puţin 5 pachete de cărţi pe care le amestecă aleatoriu. Dar merită să încerci acest lucru fie şi pentru a-ţi dovedi că ai un intelect superior şi că poţi bate când vrei casa.

Cam în aceşti termeni gândeşte şi un amator în număratul cărţilor, vrea să îşi pună în valoare inteligenţa prin număratul cărţilor. Este un jucător uşor de identificat pentru că întotdeauna îşi ajustează pariurile în funcţie de cartea care crede că va apare pe masă dealer-ului.

Şi la fel ca şi vrăjitorul matematicii, un asemenea jucător tinde să se autoizoleze şi nu intră în nici un fel de discuţii. În plus încetineşte şi jocul, ceea ce duce la o monotonie care în nici un caz nu este specifică jocului de blackjack.

Profesioniştii jocului de blackjack

La o masă de blackjack este puţin probabil să întâlneşti un asemenea jucător. Şi dacă ai norocul să o faci, atunci vei vedea la treabă un adevărat profesionist care depune multă muncă şi dăruire în jocul de blackjack.

Ca să ajungi la un asemenea stadiu de cunoaştere al jocului de blackjack este nevoie de ani mulţi de practică şi de ştiinţa jocului. Un jucător profesionist de blackjack este prin excelenţă un jucător extrem de echilibrat şi disciplinat.

Acesta pariază sume la care alţi jucători obişnuiţi de abia visează şi întotdeauna se ridică de la masa de blackjack câştigător. Sunt consecvenţi în câştigurile realizate şi preferă întotdeauna sesiuni scurte de joc, aşa că nici nu ai timp să îţi dai seama ce fel de jucător ai avut lângă tine.

Cunoaşte jocul în profunzime mai bine decât dealer-ul jocului şi orice alt jucător de la masă. Şi pentru că nu le place să fie cunoscuţi, aleg întotdeauna să se retragă în grabă dar cu un câştig consistent în buzunare.

Concluzie

Fiecare tipologie de jucători pe care tocmai le-am prezentat vine atât cu bune cât şi cu rele. Fără jucătorii fluturaşi lucrurile ar fi anoste, fără Nelly cea nervoasă nu ne-am aminti că trebuie să ajutăm şi pe cei necunoscători. Fiecare are câte ceva bun de oferit aşa că data viitoare fi atent la colegii de la masa de blackjack şi ajută-i de fiecare dată când poţi.

Translate »