Pariurile sunt apreciate de nenumărați oameni de pe întreg globul, formând o comunitate bogată cu o cultură puternică. În interiorul acestei culturi s-au dezvoltat o serie de strategii de pariere care vin în ajutorul pariorilor cu idei pentru a lua decizii cât mai informate. Ideea de bază este mereu ca oricine să își poată gestiona banii cât mai eficient. Acest lucru implică uneori observarea oportunităților excelente, precum sunt cazinouri fără depunere, însă alteori este necesar să depui efort pentru a învăța o strategie. Desigur, mereu te expui la risc și maximizarea șanselor nu este întocmai o sarcină ușoară.
Numărarea cărților în Blackjack
Probabil că ai mai auzit până acum de numărarea cărților în blackjack. Această tehnică avansată nu garantează câștiguri constante și necesită risc, însă este foarte atractivă pentru jucători. Este bazată pe ajustarea mărimii pariurilor în funcție de anticiparea avantajului. Numărarea cărților începe cu un count de 0 la care se adaugă sau scad punctele corespunzătoare pe măsură ce sunt extrase cărțile din pachet. Pentru cărțile cu Rege, Damă, Valet sau 10 se oferă -1 punct, cărțile cu cifrele între 2 și 6 primesc +1 punct, în timp ce cifrele 7, 8 și 9 sunt neutre și nu afectează count-ul. Anticiparea avantajului este realizat atunci când count-ul este pozitiv, indicând că jucătorul poate să crească mărimea pariurilor. În caz contrar, adică dacă se observă un count negativ, este recomandat ca strategia să fie adaptată pentru reducerea pariurilor. Deși mulți jucători sunt foarte încrezători în această strategie, este important de știut că nu este încurajată de cazinouri și că pentru a o putea utiliza va fi necesar să fii priceput în arta subtilității.
Sistemul Martingale la Ruletă
Sistemul Martingale își găsește originile în Franța în secolul al XVIII-lea, fiind folosit în special la jocurile de ruletă. Conceptul de bază este relativ simplu, jucătorii începând cu o miză inițială pe o alegere cu o șansă aproximativă de 50% de câștig, cum ar fi pariul pe roșu sau negru la ruletă. Dacă câștigi acest pariu atunci poți păstra miza inițială și să începi din nou. Dacă pierzi, în schimb, va trebui să dublezi miza ca să continui cu următorul pariu. Dacă pare puțin prea riscant, să știi că așa este. Deși ideea strategiei constă în recuperarea pierderilor anterioare când reușești un câștig, întregul proces se aseamănă foarte mult cu urmărirea pierderilor. Un alt obstacol al acestei strategii sunt chiar limitele de pariere la care se poate ajunge relativ rapid.
Oscar’s Grind la ruletă
Se pare că această metodă este denumită după un parior fictiv numit Oscar. Strategia pozitivă de progresie a pariurilor a devenit rapid populară în lumea jocurilor de noroc. În mod concret, aceasta funcționează invers față de strategia descrisă anterior. Se așteaptă ca jucătorii să crească miza după ce câștigă un pariu. Începând cu o miză inițială se stabilește un obiectiv de câștig. Câștigul va semnala mărirea mizei cu o unitate. Acest proces se menține constant până se atinge obiectivul de câștig. Doar atunci poate jucătorul să revină la miza inițială. În schimb pierderile îl mențin la miza la care a ajuns. Bineînțeles că și această strategie are propriile limitări, fiind vorba în primul rând de durata lungă de timp care trebuie investită pentru a ajunge la obiectiv. Din alte puncte de vedere strategia poate fi văzută drept una conservatoare.
Sistemul d’Alembert la ruletă
Matematicianul francez Jean le Rond d’Alembert a dezvoltat strategia care îi poartă numele în secolul al XVIII-lea. Fiind cunoscut pentru capacitatea de a aplica principii matematice la jocurile de noroc, sistemul este bazat pe teoria echilibrului. Aceasta ne spune că tendința în timp este ca numărul de câștiguri și pierderi să se apropie de egalitate. Pentru a atinge un echilibru, jucătorul trebuie să crească miza cu o unitate pentru fiecare pariu pierdut și să scadă miza cu o unitate pentru fiecare câștig. Se așteaptă ca rezultatul să conste în câștigarea profitului inițial, când echilibrul este atins. Ideea de bază pare promițătoare, însă în jocurile de noroc fiecare eveniment este independent, iar pe termen lung sau scurt nu se poate aștepta formarea unui echilibru între câștiguri și pierderi.
Concluzie
Din câte putem observa, fiecare strategie vine la pachet cu propria serie de avantaje și dezavantaje. În funcție de stilul tău de joc s-ar putea să găsești și adopți anumite strategii, în timp ce vei respinge în totalitate altele. Acest lucru este complet normal. Este ideal să găsești acele strategii care îți permit să te folosești la maxim de abilitățile tale și în același timp să continui să te dezvolți. În timp oricum vei reuși să le modifici și adaptezi propriilor obiective. Ideea este să reușești să îți păstrezi consecvența în timp pentru a dezvolta o înțelegere profundă și reală asupra pariurilor. Indiferent cum ar arăta această structură, este important ca ea să aducă un plus de divertisment și eficiență.