fbpx

Opteaza pentru minimalism cu ajutorul diferitor proiecte de case mici

Nu este de mirare de ce o multime de oameni au decis sa iti construiasca case de locuit de marimi mici. Cand alegi dintre proiecte de case mici iti dai seama ca aceasta decizie este una corecta, mai ales ca nici nu ai nevoie de atat de mult spatiu cum ar parea la prima vedere.

Pentru o familie mica, unul dintre proiecte de casa mici reprezinta o alegere rationala si reala.

De fapt, exista o multime de motive pentru a alege un model de casa dintre proiecte case mici. S-ar putea sa fie pentru ca doresti sa economisesti mai multi bani sau copiii au propriile familii acum si nu mai locuiesc cu tine.

In continuare vorbim despre cele mai viabile beneficii ale unei locuinte mici:

  • Intretinere rapida si usoara

Deseori curatenia se intinde pe ore bune si abia astepti sa iesi afara la aer. Toate acestea se datoreaza unui spatiu mare, cu multe lucruri marunte de care nici nu prea ai nevoie. Sa stergi praful, sa aranjezi lucrurile la locul lor, sa dai cu mopul – toate acestea vor fi mult mai usor de realizat intr-o casa mica. O locuinta necesita mult timp, efort si energie pentru a o intretine. Reducerea dimensiunii inseamna ca ai mai mult timp liber pentru a face lucrurile care iti plac.

  • Mai putine obiecte inutile

Cand te muti intr-o casa de dimensiuni mici, aceasta favorizeaza dezlipirea de lucrurile inutile pe care nici nu le mai folosesti aproape deloc. A avea mai putine bunuri poate parea un dezavantaj, dar de fapt te face sa obosesti mai putin. Acesta este motivul pentru care o multime de oameni practica minimalismul.

  • Economie de energie

In general, cu cat casa este mai mare, cu atat costurile de energie sunt mai mari. Intr-o casa mai mica, ai sansa sa experimentezi o scadere a consumului de energie obisnuit.

  • Mai mult timp liber

Dupa cum sa mentionat mai devreme, o casa mica iti permite sa pierzi mai putin timp pentru curatenie si intretinere, astfel vei avea mai mult timp liber pentru activitatile preferate. Poti petrece mai mult timp cu familia, poti incerca retete noi, un nou hobby, sau chiar sa te gandesti la propria afacere.

  • Ii aduna pe toti membrii familiei impreuna

Oamenii care locuiesc in case mari abia daca mai petrec timp impreuna, fiecare alegand sa petreaca timpul in zona sa de confort. O casa cu spatiul potrivit permite intregii familii sa comunice mai mult, sa petreaca timp impreuna si sa faca o sumedenie de chestii interesante.

Modul in care traiesti iti afecteaza modul in care gandesti si simti. Cu siguranta, te vei simti mult mai pozitiv intr-o casa mica unde totul este la locul lui, nu exista obiecte inutile iar familia petrece tot mai mult timp impreuna.

Translate »