Pergole rustice de gradina 

Pergolele din lemn au diferite utilizari, forme, design specific, complexitati diferite. Acestea pot fi vopsite si cu alte nuante de culori in functie de proprile gusturi si pot fi realizate pe diferite dimensiuni.

Cele executate de noi le putem cataloga in functie de utilitati: – pergola de gradina – poate fi construita langa zona de gratar, fiind ideala servirii mesei in sezonul cald, cu invelitoare policarbonat – pergola utilitara – are roul de a acoperi uneltele si utilajele de gradina, lemnele de foc, sau alte utilizari cu specific utilitar – pergola deschisa – laturile sunt deschise, ele putand fi utilizate in sezonul cald – pergola decorativa – pergola tip foisor, simpla.

Inainte de a comanda un accesoriu de gradina, tine cont de urmatoarele:

         Dorim sa va informam ca lemnul, indiferent de gradul de prelucrare, in timp isi poate schimba forma si suprafata.

          LEMNUL are capacitatea de a absorbi si retine apa din atmosfera. Uscarea rapida produsa in uscator, cat si uscarea lenta realizata in decursul timpului, nu pot impiedica aceasta caracteristica a lemnului. Din acest motiv, el va tinde sa realizeze o umiditate apropiata conditiilor de pastrare.

          In functie de aceasta umiditate, materialul lemnos poate capata anumite crapaturi sau fisuri si deformari ale structurii sale. De asemenea, sub influenta temperaturii, el se dilata.