Pergole rustice de gradina 

Pergolele din lemn au diferite utilizari, forme, design specific, complexitati diferite. Acestea pot fi vopsite si cu alte nuante de culori in functie de dorintele fiecarei personae si pot fi realizate pe diferite dimensiuni.

Cele executate de noi le putem cataloga in functie de utilitati: – pergola de gradina – pot fi construite langa zona de gratar, fiind ideale servirii mesei in sezonul cald, cu invelitoare policarbonat – pergola utilitara – are roul de a acoperti uneltele si utilajele de gradina, lemnele de foc, sau alte utilizari cu specific utilitar – pergola deschisa – laturile sunt deschise, ele putand fi utilizate in sezonul cald – pergola decorative – pergola tip foisor, simpla.

Inainte de a comanda un accesoriu de gradina, tine cont de urmatoarele:

         Dorim sa va informam ca lemnul, indiferent de gradul de prelucrare, in timp isi poate schimba forma si suprafata.

          LEMNUL are capacitatea de a absorbi si retine apa din atmosfera. Uscarea rapida produsa in uscator, cat si uscarea lenta realizata in decursul timpului, nu pot impiedica aceasta caracteristica a lemnului. Din acest motiv, el va tinde sa realizeze o umiditate apropiata conditiilor de pastrare.

          In functie de aceasta umiditate, materialul lemnos poate capata anumite crapaturi sau fisuri si deformari ale structurii sale. De asemenea, sub influenta temperaturii, el se dilata.